COCIÑA MODERNA (de autor)
Comer estilo fashion, prato mancha, enganar ao
bandullo, ensinar a comida en vez de poñela. Cociña de autor, ou de artista,
porque hai que ser un artista para cobrar tanto por tan pouco, carallo!!
Como diría meu pai: “isto non é comer, é xogar a
comer”, “para min non é comer nin é nada”, é “marchar con máis fame da que
traia...”
Chámanlle COCIÑA FUXIÓN con bo criterio pois a
propia palabra o indica, “fuxión” que vén de fuxir... escapar!! escapar da
cociña clásica, auténtica, da cociña de toda a vida.
Velaquí algúns exemplos de TAPAS TRAICIONAIS, tapas
que te enganan, que te traizoan, “que che dan gato por lebre” para entendernos.
Algúns exemplos:
1-TORRADAS Á CATALANA, torradas estilo
minimalista. Con bágoas de tomate e perfumadas con aceite de oliva.
2-FARANGULLAS DE PATACA con
pingadelas de salsa brava ou alioli. Doada dixestión a non ser o alioli que
sempre deixa tarxeta de visita.
3-RADIOGRAFÍAS DE XAMÓN con banda
ancha de lardo e presencia testemuñal de freba. Tapa para “alardear” ben.
4-SUSPIROS DE SALCHICHÓN “qual
piuma al vento”. Coidado ao servir en terrazas!
5-EMPANADA CRISTIANO RONALDO.
Presentación “chula”, de bonito e caríiiiiiiiisima.
6-AROMAS DE CABRALES e ILUSIÓNS
DE TETILLA. Non todo vai ser comer. O cheiro tamén alimenta.
7-TRANSPARENCIAS DE LACÓN ASADO
CON CALCAMONÍAS DE CHOURIZO. Coidado co abuso, poden provocar anorexia e
anemia. Por certo, tede coidado que este ano seica ben unha anorexia moi mala.
8-GRANIZADA DE ZORZA de baixa
intensidade. Simulacro de zorza, catro pedazos xogando á birisca.
...E RECORDOS DO PAN QUE NON PUIDO VIR. Isto a un
galego non se lle fai nunca, pode morrer xente.
Para acompañar as tapas, VIÑO TURBIO (corrompido, de
procedencia pouco clara) ou MORAPIO PELEÓN... picado co RIOJA e outras
variedades.
E de sobremesa, “ALGO MENOS DE ½ PORCIÓN ESCASA DE TARTA DE SANTIAGO e
INHALACIÓNS DE LICOR CAFÉ”. Evapórase no padal, acabas antes de comela que de
dicir o seu nome, carallo!!
Se quedades con fame (é moi raro que pase) sempre
podedes recorrer a un “Churrasco a fartar”. Churrasco como para unha voda e
acabouse a “tontería”.
Xosé Manuel Fdez ©
No hay comentarios:
Publicar un comentario